Bezglutenowa mąka z orzechów tygrysich

33,00 

Kategoria:
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp

Opis

Mąka pochodzi z drobno zmielonych surowych orzechów tygrysich – małych warzyw korzeniowych. Jest produktem bogatym w składniki odżywcze, niealergizującym, wolnym od lektyn w tym glutenu. Jest fantastycznym zamiennikiem mąk z orzechów np. Migdałowej oraz mąk zbożowych. Odpowiednia dla osób na AIP, diecie Paleo oraz borykająych się z chorobami cywilizacyjnymi. Naturalnie słodka w smaku. Składniki: 100% organiczna bezglutenowa mąka z drobno zmielonych orzechów tygrysich (migdał ziemny, cibora jadalna, chufa). Wolne od alergenów , tj. zbóż, glutenu, orzechów, soi, mleka i jego pochodnych. W 100g:

Wartość energetyczna: 1838,4 kJ/ 439,8 kcal
Tłuszcze: 28,2 g
nasycone: 4,2 g
Węglowodany: 43 g
Cukry: 12,3 g
Białko: 7 g
Błonnik: 11,7 g
Sól: 0,06 g
Arginina: 1401 mg
Witamina E: 5,2 mg
Witamina B9 kwas foliowy: 141 µg
Wapń: 14,75 mg
Magnez: 88,4 mg
Potas: 57 mg
Fosfor: 240 mg
Cynk: 1,92 mg
Żelazo: 5,19 mg

 

Informacje dodatkowe

Waga 0.5 kg
Wymiary 14 × 7 × 17 cm
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close