PALEO ucierane ciasto z owocami

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Dessert

Ingredients
  

  • 3 jaja L
  • 100 g oleju kokosowego
  • 50 g cukru kokosowego
  • sok z połowy cytryny
  • Szczypta soli do ubijania białek
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 30 g mąki z tapioki
  • 150 g mąki z orzechów tygrysich
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody

Instructions
 

  • Owoce wedle uznania. U mnie truskawki rozmrożone przez noc na sicie tak żeby pozbyć się nadmiaru wody.*
  • Białka ubijamy osobno. Do drugiego naczynia wkładamy żółtka, olej kokosowy, cukier kokosowy, cynamon, sok z cytryny i ucieramy aż cukier się częściowo rozpuści. Do masy dodajemy obie mąki, mieszamy i na końcu dodajemy ubite białka. Dokładnie ale delikatnie mieszamy do połączenia składników.
  • Przelewamy do blaszki 20×20 wykładamy na wierzch owoce i pieczemy w piekarniku przez 45 min w temp. 170 st C gora dół.
  • na wodzie która odciekła z truskawek ja zrobiłam galaretkę dodając tylko żelatynę. Wyszła przepyszna 🙂