CIASTO:
220g masła
½ szklanki mleka roślinnego
½ szkl cukru kokosowego
1 łyzka ksylitolu
5 łyżek kakao

Wszystkie te składniki włożyć do rondla i podgrzewając mieszać do uzyskania jednorodnej konsystencji masy. Nie dopuścić do zagotowania!!!
Z tej masy odlewamy ½ szkl na polewę i odstawiamy.

Resztę masy odstawiamy na chwile aby przestygła zanim dodamy kolejne składniki. Masa nie musi być zimna po prostu nie powinna być gorąca . Dodajemy:
4 żółtka (białka w innym naczyniu ubijamy na pianę)
2 łyżki powideł śliwkowych
2 łyżki soku z cytryny
180 g naszej bezglutenowej mąki z orzechów tygrysich
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody
1 ½ łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki połączyć dobrze mikserem i na koniec dodać ubitą pianę z 4 białek.
Połączyć dokładnie łyżką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C przez 40-45 minut, w zależności od piekarnika. Sprawdzamy patyczkiem.

KREM:
260 ml mleka kokosowego z kartonu
1 łyżka ksylitolu
1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej
125 g masła
Aromat pomarańczowy naturalny (może być też inny naturalny aromat)
Połowę ilości mleka zagotowujemy w rondelku z 1 łyżką ksylitolu a w drugiej połowie zimnego mleka rozprowadzamy mąkę ziemniaczana i aromat. Gotujemy jak budyń. Odstawiamy do przestudzenia.
Miksujemy 125g masła i dodajemy partiami ugotowany budyń.
Gotowym kremem przekładamy ciasto i rozprowadzamy na wierzchu polewa.