AIP Paleo ciacho

Course Dessert

Ingredients
  

  • 90 g banana
  • 60 g oleju kokosowego
  • 40 g tapioki
  • 160 g mąki z tygrysów

Instructions
 

  • Banana z olejem kokosowym blendujemy na papkę, dodajemy obie mąki i mieszamy na początku łyżką a na koniec zagniatamy ręką ciasto. Rozwałkowujemy pomiędzy dwoma papierami do pieczenia, wtedy jest pewność że ciasto nie przylepi się do wałka. Wycinamy ciastka zwykłą szklanką lub według uznania 🙂 Do ciasta można dodać dodatki jakie lubimy. Ja często dodaję skórkę pomarańczową. W tym wydaniu wszystkim smakują najbardziej.
  • Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 140 st. C przez około 20-25 min w zależności od piekarnika.
  • Ciastka dekorujemy czekoladą jak zdążymy zanim znikną z talerza. Ciastka są długo świeże. W mojej opinii najlepsze 2 dni po upieczeniu.

Notes

Przykładowe dodatki:
cynamon
kardamon
gałka muszkatołowa
skórka pomarańczy