Składniki:
90g banana
60g oleju kokosowego
40g tapioki
160g mąki z tygrysów

Przykładowe dodatki:
cynamon
kardamon
gałka muszkatołowa
skórka pomarańczy

Banana z olejem kokosowym blendujemy na papkę, dodajemy obie mąki i mieszamy na początku łyżką a na koniec zagniatamy ręką ciasto. Rozwałkowujemy pomiędzy dwoma papierami do pieczenia, wtedy jest pewność że ciasto nie przylepi się do wałka. Wycinamy ciastka zwykłą szklanką lub według uznania 🙂 Do ciasta można dodać dodatki jakie lubimy. Ja często dodaję skórkę pomarańczową. W tym wydaniu wszystkim smakują najbardziej.

Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 140 st. C przez około 20-25 min w zależności od piekarnika.

Ciastka dekorujemy czekoladą jak zdążymy zanim znikną z talerza. Ciastka są długo świeże. W mojej opinii najlepsze 2 dni po upieczeniu.

SMACZNEGO 🙂